Konfirmation – prinsesse for en dag

Jeg har netop været en tur i stormagasinet Salling, og der gik ikke længe før jeg fik øje på alle de virkelig flotte konfirmations kjoler der er i år! Det er jo helt vildt – det er virkelig prinsessekjoler eller små brudekjoler, men ja.. hvorfor ikke? Man bliver da nærmest helt misundelig på alle de teenager, som de næste mange måneder skal planlægge deres konfirmation. I den anledning, synes jeg det er passende at se tilbage på min egen konfirmation – som utrolig nok er.. øh.. 9 år siden?!?.. Hvornår var det lige at jeg blev gammel?? Og så selvfølgelig se lidt på alle de mange flotte kjoler 2012 byder på 🙂

Som sagt har Salling rigtig mange flotte kjoler, og er bestemt et besøg værd. Lilly er selvfølgelig nærmest uundgåelig når det handler om konfirmation, men faktisk er jeg ret skuffet over deres kollektion i år. Stilen er meget enkel, dette behøver selvfølgelig ikke være en dårlig ting, men jeg har nok lidt en prinsesse-fetish, og synes derfor godt kjolerne må være meget vilde og pyntet.

Alligevel er jeg faldet over denne kjole fra Lilly, som er enkel, men super fin, og har nogle rigtig flotte detaljer. Den minder mig rigtig meget om den kjole Miley Cyrus havde på til American Music Awards i 2010. Specielt detaljen i bunden er jeg helt forelsket i. Kjolen står til 2700 kr og kan findes på: http://www.lilly.dk.

Kjolen her er fra http://www.luxux.dk, og rigtig flot, måske lidt utraditionelt med den sorte sløjfe, men synes den er rigtig feminin og er vild med 50er stilen. Der er broderinger hele vejen rundt forneden på skørtet. Desuden kan jeg sagtens anbefale at man kigger på luxuxs hjemmeside, de har virkelig et stort udvalg af konfirmations kjoler.

Min absolut favorit må være kjolen her fra http://www.cazablanca.dk! Ja, den er måske en smule fjollet – eller i hvert fald ret vild, men jeg synes simpelthen den er flot. Men det er nok et modigt valg.

Ellers er kjolen her, som også er fra http://www.cazablanca.dk, lige så yndig. Jeg synes den minder rigtig meget om en lille brudekjole, dels på grund af tylskørtet, men også den korset agtige overdel. Simpelthen så flot!

Men også tilbehør er en rigtig vigtig del. Og der synes jeg personligt http://www.lilly.dk har det flotteste. Men ellers har både Glitter, H&M og Gina Tricot meget flot hårpynt.

Armbåndet her, synes jeg, er et flot mix af det lidt rå med læderet og så det feminine med stenene, og de fleste konfirmations kjoler er jo uden ærmer, så man kan sagtens pynte sig med lidt accessories. Armbåndet her koster 99 kr og er fra Lilly.

uuuuh ja, selvfølgelig et diadem! Det er simpelthen en nødvendighed sådan en dag – det synes jeg i hvert fald 😀 Det her er ligeledes fra Lilly, og koster 375 kr.

Så er der jo skoene… Og det skal jo gerne være en lille sommer sandal. På diverse hjemmesider og i kataloger, ser det ud til at trenden i 2012 igen er sølv.. Dog kan der også findes nogle i hvide. Jeg er faldet for disse i sølv fra Lilly til 495 kr, som har en lille hæl, og et smykke foran. Dog behøver man jo ikke at vælge konfirmations sko, man kan jo sagtens finde nogle flotte sandaler – måske i en smart farve til kontrast mod den hvide kjole.

Det var lige en laaaang liste med kjoler, accessories og sko som jeg har forelsket mig i.. 🙂
For lige at se lidt tilbage på min egen konfirmation for.. ja.. stadig 9 år siden.. omg.. -.- Vil jeg først begynde med en opfordring.. Jeg har hele min konfirmation i denne mappe:

Og det er jeg virkelig glad for den dag i dag. Den indeholder billeder fra hele dagen, indbydelsen, brochure fra de modeshow jeg var til dengang, kort fra alle, gave liste, menu, taler, sange, alt vi fik i kirke… altså virkelig alt fra min konfirmation.. Og det er virkelig en fornøjelse at tage den frem.. Så det vil jeg klart anbefale andre at gøre.. – Selvom det ikke ligefrem er det sjoveste arbejde..

NÅ.. Forberedelserne til mit konfirmation begyndte jo nærmest et år før jeg egentlig skulle konfirmeres.. – det blev jeg den 4. maj 2003. Vi skulle jo finde ud af, hvor det skulle holdes.. og det er med at være hurtigt ude.. de gode steder bliver jo taget først. Jeg holdte mit konfirmation på Kokkedal slot:

Det var virkelig fint og rigtig prinsesse agtigt 🙂 Vi begyndte med velkomstdrink i vinkælderen, derefter forret, hovedret og dessert i selve festlokalet, kaffe i de fineste stuer og til sidst natmad i festlokalet.

Det næste der skulle findes var selvfølgelig kjolen.. 😀 Min var slet ikke så prinsesse lookalike, som de er i dag… måske kjolerne bare var mere enkle dengang.. 🙂

Desuden havde jeg været hos frisøren for at få ordnet mit hår.. Og havde selvfølgelig valgt at have et lille diadem i – lidt prinsesse har man jo lov at være 😛

Da dagen så endelige kom, begyndte det hele selvfølgelig med en tur i kirken – Hammer kirke. Vi skulle vælge et konfirmationsord, som så ville blive læst hørt, når vi blev konfirmeret. Mit konfirmationsord var:

Således elskede gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv. For Gud sendte ikke sin søn til verden for at dømme verden, men for at verden skal frelses ved ham. (Joh. 3, 16-17)

Det er et vers, som dengang og stadigvæk betyder rigtig meget for mig.

Så var der selvfølgelig hele festen, hvor jeg havde valgt farverne skulle være gammel rose – det var altså hvid dug, rose servietter og selvfølgelig store blomstdekorationer med lyserøde roser i. Desuden var der rød løber 😀

hoooold da op… Det blev da alligevel langt?!?

One comment on “Konfirmation – prinsesse for en dag

  1. Pingback: Konfirmationshår i 2012 | Pernille Krogh

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s