Fremtidens stjerner – eller blot et hologram?

Tidligere i april kunne publikum på den store festival Coachella opleve afdøde Tupac optræde på scenen under Snoop Doggs og Dr. Dres show – altså optræde som hologram.

Min første tanke var egentlig… “Nå, ja okay… det er jo lidt snyd… Så kan man da ligeså godt se en video på youtube”… Kort tid efter blev det dog til “Heeeeey!! Så kan jeg jo komme til koncert med Elvis Presley og Michael Jackson!!!”

Dog er det ikke første gang der er blevet brugt hologram på scenen, faktisk er der er sanger i Japan, som KUN eksisterer som et hologram.. eller sanger?? faktisk et syngende synthesizer program.. Whaaaat?!? Det er Crypton Future Media, som har udviklet denne kvindelige persona, hvis stemme egentlig er den japanske skuespiller Saki Fujitas.

Hatsune Miku, som hun bliver kaldt, er et kæmpe hit i Japan og jeg synes egentlig også det er en interessant måde at benytte teknologi på, fordi det netop giver nogle muligheder.

Dog synes jeg stadig, at det er en smule uægte og kan bestemt ikke forstille mig at de “ægte” stjerner bliver skiftet ud med en hologram stjerne i fremtiden, i hvert fald ikke så kraftigt, som det er gjort i Japan – måske er det fordi, det er SÅ tydeligt, at Hatsune Miku er fiktion, hvorimod Tupacs hologram rent faktisk ligner ham og derved er mere troværdig.

Altså – Ja tak til hologram af afdøde stjerne og nej tak til fiktions hologram 🙂 – Hvad synes du?

God weekend 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s