De uønskede piger

Endnu engang bliver blikket rettet mod pigerne i Kina – tidligere var det deres små fødder, nu er det deres liv.

Kina har siden 1979 ført etbarnspolitik, hvilket betyder at et par blot må få ét barn (Der gives dog nogle steder dispensation til barn nr. 2, hvis barn nr. 1 var en pige eller handicappet). Loven er blevet lavet for at bremse overbefolkningen af Kina. Der blev nemlig forudsted at overbefolkningen i fremtiden ville betyde, at der blandt andet ikke ville være mad nok i Kina.

Selvom loven er lavet for at undgå et stort og væsentligt problem, er det bestemt ikke svaret på lykken – specielt ikke for det kvindelige køn.

Kina har nemlig en lang tradition, hvor de opfatter det kvindelige køn for mindre værdig. Kvinden vil nemlig ofte blot være en omkostning for en familie til hun engang bliver gift. Derfor er det mandelige køn at fortrække. Det kinesiske styre forsøger dog at ændre denne opfattelse hos befolkningen.

Nå, tilbage til etbarnspolitikken! – Eftersom det ikke er eftertragt at få en datter, resulterer dette desværre i at piger bliver forladt af deres forældre, aborteret efter scanning, som har konstateret kønnet eller slået ihjel efter fødslen.

De piger, som bliver forladt ender ofte på børnehjem, hvor man skulle tro de var i sikkerhed – men desværre. På flere børnehjem har de noget som kaldes dødsrum. Dødsrum er hvor man efterlader børn, oftest piger eller handicappet, til at dø. Dette foregår som regel ved at de får lov til at sulte ihjel. Derudover er forholdende på børnehjemmene simpelthen så forfærdeligt. Børnene bliver bundet fast til en stol med hul i sædet. Under sædet er der placeret en spand, som de kan tisse og pølle i – og ja, så får de lov til at sidde der det meste af dagen.

Jeg har herunder samlet 4 videoer, som er fra en dokumentar om de såkaldte dødsrum. – De er virkelig værd at se.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s